Mediagymnasiet i Nacka

Home / Mediagymnasiet i Nacka

Mediagymnasiet i Nacka

Mediagymnasiet i Nacka är ett populärt val av gymnasium i Stockholmsområdet. Skolan ligger vid Nacka Strand och erbjuder en inspirerande miljö med kunniga och engagerade lärare. Omkring 600 elever går på skolan och varje elev har en mentor som följer honom eller henne genom studieåren. Alla elever erbjuds dessutom av Mediagymnasiet att låna en egen bärbar dator med all nödvändig programvara. Som om inte det vore nog, får alla elever dessutom ett SL-kort av skolan att använda i lokaltrafiken i Stockholm. SL-kortet brukar inte anses vara speciellt billigt varför det är en positiv fördel för en elev som normalt sett brukar behöva spara pengar.

Vad kan man läsa för kurser och program på Mediagymnasiet? Första året på estetiska programmet ges möjlighet att prova på de olika medieämnena som finns på skolan i kursen Medieproduktion 1. I årskurs 2 och 3 fördjupar du dig inom antingen animation, produktion av film, fotografering, grafisk kommunikation, journalistik, ljud och bild, TV eller webbutveckling. På skolan finns det dessutom en komplett studio med den senaste digitala tekniken. Som elev har man tillgång till programvaror som till exempel Photoshop, Illustrator, Avid, Premiere, Adobe After Effects och Maya. För att vara behörig till estetiska programmet krävs godkänt betyg i svenska, engelska, matematik och ytterligare nio ämnen.

Mediagymnasiet skapar framtidens mediearbetare som fotografer

Mediagymnasiet – vad leder det till?

Om man väljer att gå på mediagymnasiet, vad kan man då få för jobb? Media är en bred bransch och det finns därför en hel del olika typer av jobb man kan få efter studierna, beroende delvis på vad man väljer att fördjupa sig i för specifikt ämne då man studerar. Några exempel på jobb som elever på skolan arbetar med efter examen är fotograf, programledare, bildproducent, reporter, ljussättare, redigerare för tidning och film, grafisk formgivare, webbdesigner, grafiker, fotoassistent och många fler. Mediebranschen växer dessutom ständigt och i takt med att tekniken utvecklas i ett högt tempo dyker ständigt nya yrkeskategorier upp.